Om sajten

Kreditkortsansökan.se är en sida som innehåller artiklar och information om kreditkort, kontokort och andra former av betalkort. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av kreditkort

>> Ansök om American Express Kreditkort här.

Visakort

>>    Kostnadsfritt Kreditkort första året, Ansök om American Express Gold här.

Visakort. Visa kallar sig världens ledande kreditkort- och betalningsföretag och ägs av Visa Service Association som i sin tur består av 21 000 olika finansiella institutioner. Visakortet har funnits ända sedan 1976 då Ban of America gav ut kortet för första gången. De största företag som ger ut Visakortet idag är finansbolaget JP Morgan Chase.

Visakortet kommer i olika utgåvor beroende på vad du som kund har för förutsättningar och krav. Visakortets olika nivåer är standard, Guld, Platinum och Infinite.

Som med så många andra kreditkort så kräver de olika nivåerna att du som kund tjänar en viss summa pengar varje år för att kunna bli innehavare till ett speciellt Visakort. Infinitekortet är exempelvis det allra mest exklusiva Visakortet och kräver att du har en årsinkomst på runt 2 miljoner kronor för att få tillgång till kortet. Alltså kanske inget för den vanlige medelinkomsttagaren.

Dock ger Visa inte ut några egna kort i Sverige utan här samarbetar man med banker och olika finansiella institut. Dessa i sin tur ger ut kort i anslutning till Visas nätverk som finns världen över.
I Sverige finns det över 110 000 olika försäljningsställen där det går utmärkt att använda sitt Visakort. Visakortet går även att använda på runt 24 miljoner inköpsställen i 160 länder världen över. Visa Sverige säger sig ha över fem miljoner kortinnehavare som i genomsnitt handlar för ungefär 5000 kronor per månad med sitt Visakort. Med ett Visakort kan du ta ut pengar i runt en miljon bankomater över hela världen. På Visas hemsida går det att hitta den bankomat som ligger närmast dig. Inom Norden finns cirka 280 000 affärer, hotell och restauranger där du kan använda ditt Visakort.

Något att tänka på när du reser utomlands med ditt Visakort är att alltid ha numret till spärrservice enkelt tillhanda. Om du skulle råka tappa bort ditt Visakort eller bli bestulen på kortet är det väldigt viktigt att du så snabbt som möjligt spärrar kortet. Det enklaste är att du ringer den bank som utfärdat ditt Visakort. Var medveten om att de oftast har ett speciellt nummer som de vill att du kontaktar om du ringer när du befinner dig utomlands.

Har du av någon anledning inte möjlighet att kontakta din bank från utlandet går det bra att ringa Visa International. Du ska då ringa det nummer som gäller för det land du befinner dig i. Kom ihåg att du alltid måste använda kortnumret på ditt Visakort om du ska spärra kortet på något annat sätt än via din bank i hemlandet. Det är därför en god idé att skriva av kortnumret och förvara det på en säker plats.

Med Visa är det även enkelt att utnyttja sin reseförsäkring som ingår i kortinnehavet. Innan du beger dig utomlands kan du höra med din bank då Visa erbjuder sina kunder en rad olika förmåner för utlandsresan.
Vad som kan vara bra att veta är att bankerna har ett avtal med säljföretagen vilket innebär att det inte får ta ut en extra avgift när du handlar med ditt Visakort. De kan heller inte neka dig ett köp bara för att summan du handlar för är så låg.