Om sajten

Kreditkortsansökan.se är en sida som innehåller artiklar och information om kreditkort, kontokort och andra former av betalkort. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av kreditkort

>> Ansök om American Express Kreditkort här.

Kreditkort till student

>>    Kostnadsfritt Kreditkort första året, Ansök om American Express Gold här.

Kreditkort till student. Det kan vara svårt att få ett kreditkort beviljat när man är student och inte har en fast och trygg inkomst. Men det finns faktiskt banker som erbjuder kreditkort till studenter. Ett exempel på en bank som du kan vända dig till om du är student och vill skaffa ett kreditkort är Swedbank. För att få ett kontokort beviljat som student krävs att du är över 18 år och att du får en insättning från CSN varje månad.
Erbjudandet är till för dig som är över 18 år och får CSN-insättning på konto i Swedbank.

Ett kreditkort för en student hos Swedbank har ingen årsavgift och i tjänsten ingår ett bankkort Visa och betal- och kreditkort MasterCard med e-kort.
Bankkort Visa innebär att du betala direkt i affären eller ta ut pengar i bankomaten. Bankkortet fungerar i hela världen. Du som är student har även tillgång till ett betal- och kreditkort MasterCard. Med detta kreditkort kan du välja kan du jämna ut utgifterna mellan månaderna. Inköpen och uttagen samlas på en räkning som du får hemskickad och betalar i slutet av varje månad.

Det är möjligt att få en 50 dagars räntefri kredit beroende på när under månaden du gör dina inköp. Du får även som student tillgång till ett e-kort vilket innebär att du inte behöver lämna ut ditt kortnummer när du ska handla på internet. Du får ett utan ett unikt e-nummer som skapas varje gång du ska betala.
Vad som alltid ingår när du som student tecknar ett kreditkort är tillgång till internetbanken där du enkelt kan genomföra olika betalningar och överföringar. Det är även möjligt att öppna ett sparkonto.

För att bli beviljad ett kreditkort som student är att du som sagt är över 18 år och att du inte har några tidigare betalningsanmärkningar. Banken gör därför en kreditupplysning på dig vilket innebär att information om din ekonomi tas fram. Banken vill försäkra sig om att du kommer kunna betala tillbaka de summor som du handlar på kreditkortet för.
För att skaffa ett kreditkort är det enklast om du går in på din bank. Det kan kännas tryggt som student att utfärda ett kreditkort hos den bank som exempelvis föräldrarna är kunder i.