Om sajten

Kreditkortsansökan.se är en sida som innehåller artiklar och information om kreditkort, kontokort och andra former av betalkort. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av kreditkort

>> Ansök om American Express Kreditkort här.

Kreditkort bedrägeri

>>    Kostnadsfritt Kreditkort första året, Ansök om American Express Gold här.

Kreditkort bedrägeri. Det gäller att alltid använda ditt kreditkort på ett säker och tryggt sätt. Svindlarna är många och bedrägerier med kreditkort ökar ständigt. Det finns en del saker att tänka på för att bidra till ett tryggare användande av ditt kreditkort och göra det svårare att bli utsatt för bedrägeri.

Det första du bör göra för att undvika bedrägerier är att skriva din namnteckning på kreditkortet så fort du har fått det. Förvara alltid kortets kontonummer och även din personliga pinkod på ett tryggt ställe. Tänk på att aldrig förvara den personliga koden tillsammans med kortet.

Om du ska resa utomlands så ska du se till att ha numret till bankens tjänst för utlandssamtal och även bankens nummer till spärrservice för att underlätta om du skulle råka ut för kreditkortsbedrägerier av något slag. Se även till att ha med dig ditt kortnummer nedskrivet men förvara det inte tillsammans med kreditkortet. Om du mot förmodan inte skulle lyckas nå din bank går det ofta att ringa ett servicenummer till ditt kreditkortsföretag. Varje land har ett eget nummer.

För att undvika kreditkorts bedrägerier är det ett tips att med jämna mellanrum kontrollera dina kreditkort så att inget saknas.

Lär dig din personliga kod utantill. Det är även en god idé att slänga alla gamla kvitton, resplaner och flygbiljetter som indikerar ditt kortnummer för att göra det svårare för kontokorts bedragare. Tänk även på att aldrig uppge information om du inte känner dig helt säker på situationen. Var extra försiktig med dina kreditkortsuppgifter när du handlar via internet. Lämna aldrig ut uppgifter om ditt kreditkort eller inloggningsuppgifter till ditt onlinekonto.

Det kan vara svårt att veta exakt vad man ska göra om man haft otur att råka ut för bedrägerier av sitt kreditkort. Det första du bör göra är att ringa till banken eller finansbolaget där du är kund. Det som sker är troligtvis att banken eller finansbolaget kommer att annullera ditt nuvarande kort och utfärda ett nytt kreditkort. Du bör kontrollera att banken har din rätta postadress då kreditkortet skickas till dig. Upptäcker du att någon ar handlat med ditt kreditkort måste du omedelbart ringa till din bank och rapportera det bedrägeri som du ar blivit utsatt för samt även beställa ett nytt kreditkort.