Om sajten

Kreditkortsansökan.se är en sida som innehåller artiklar och information om kreditkort, kontokort och andra former av betalkort. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av kreditkort

>> Ansök om American Express Kreditkort här.

Kontokort

>>    Kostnadsfritt Kreditkort första året, Ansök om American Express Gold här.

Kontokort. Ett kontokort fungerar på de affärer och inköpsställen där kontokortet accepteras. Det finns olika typer av kontokort som kan indelas in betalkort, debetkort och kreditkort. På varje kontokort finns innehavarens namn, kortnummer och datum då kortet går ut.

Med de flesta kontokort är det enkelt att jämna ut utgifterna mellan månaderna. Ett exempel på ett kontokort är Mastercard som både har både betal- och kreditkort. Med ett kreditkort ökar din frihet och du har möjlighet att handla när du vill. Gör alltid en noggrann beräkning över vad ditt inköp kommer att kosta dig totalt, och om du verkligen har råd.

Hur fungerar då den typen av kontokort som kallas för kreditkort?
När du gör ett inköp eller tar ut pengar så samlas den totala summan på en kontokortsräkning som skickas till dig en gång i månaden. Det är lite olika beroende på vilket kontokort du väljer, men beroende på när du gör dina kontokortsinköp under en månad så kan du får upp till cirka 55 dagars räntefri kredit.
Med ett kontokort kan du välja att betala din räkning över en längre period. Men vanligtvis måste en tjugondel av det du handlat för betalas tillbaka varje månad. Oftast ligger den lägsta återbetalningssumman på 150 kronor varje månad.

Det finns en del kloka saker man bör tänka på när man skaffar ett kontokort.
Det ärr oftast möjligt att skaffa ett extra kontokort till en annan person i familjen utan att det kostar något extra.
De flesta banker erbjuder självbetjäning via telefon till sina kontokortsinnehavare. Det går att ringa för att bland annat få saldobesked på ditt kontokort dygnet runt. Det behövs då en personlig kod till ditt kontokort som skickas ut i ett separat brev.

Ett kontokort är en värdehandling som bör förvaras och hanteras på ett tryggt och säkert sätt.
Många kontokort ger tillgång till en del praktiska funktioner och erbjudanden. Exempel på vissa förmåner beroende på vilket kontokort du har är till exempel avbeställningsskydd, e-faktura och bensinrabatter.
Om du åker utomlands och tänker använda ditt kontokort är det bra att se till att ha bankens utlands- och spärrservicenummer tillhanda om något oväntat skulle inträffa.

När du skaffar ett nytt kontokort får du alltid en beskrivning som berättar om hur kontokortet fungerar och du kan använda dig av kontokortet på bästa sätt. Det är även alltid ett bra tips att ringa till din bank om du har mer frågor gällande ditt kontokort.
.
Det finns olika sätt att enkelt skaffa ett nytt kontokort. Antingen kontaktar du ditt lokala bankkontor. Det går även bra att ringa till bankens personliga service.
Om du är student och vill utnyttja bankens studenterbjudanden vad det gäller kontokort är det enklast att kontakta ditt bankkontor direkt.