Om sajten

Kreditkortsansökan.se är en sida som innehåller artiklar och information om kreditkort, kontokort och andra former av betalkort. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av kreditkort

>> Ansök om American Express Kreditkort här.

Diners

>>    Kostnadsfritt Kreditkort första året, Ansök om American Express Gold här.

Diners. Det var Frank McNamara som bildade Diners Club redan 1950. Det var under denna period som allt fler kreditkortsföretag insåg hur populärt det var att låta sina kunder handla vid ett tillfälle och betala vid ett annat. Innan dess hade restaurangerna låtit sina kunder handla på krita som det kallas. Restaurangerna skrev upp sina kunders inköp och lät dem sedan betala i slutet av varje månad. Men detta höll inte i längden då många barer och restauranger fick ligga ute med pengar i nästan en månad.

Det var då Frank McNamara och Diners Club kom in i bilden. Han kom med idén att Diners skulle betala åt kundes så länge. Kunden skulle sedan betala tillbaka till Diners Club i slutet av månaden istället för till restaurangen. Så skapades Diners Club och fungerade redan 1950 som de flesta kreditkortsföretag fungerar idag.
Diners kreditkort har ingen speciell köpgräns som hindrar sina kunder till stora inköp. Diners säger sig ha över nio miljoner inköpsställen världen över där du som Dinerskund kan använda ditt kreditkort. Idag är Diners ett dotterbolag till Citigroup som bland annat äger Citibank.
Diners erbjuder sina kortmedlemmar en rad olika förmåner och tjänster. När du bokar en resa med Diners har du exempelvis alltid tillgång till ett avbeställningsskydd samt en rad andra försäkringar. Som en rad andra kreditkortsföretag har Diners sina egna lounger för sina medlemmar på flygplatser världen över. Diners säger sig erbjuda sina kunder ett flexibelt kreditkort som passar just den enskilde kunden och som inte har någon köpgräns.

Diners har en rad olika aktuella erbjudanden och som kund kan du gå in på deras hemsida för att få information om vad som gäller just nu. Ofta får du som Dinerskund gratis inträde till olika mässor och evenemang runt om i världen.
Diners har flera olika tjänster att välja bland. Med tjänsten Diners Club Finance kan du dela upp hur mycket du vill betala av en faktura under olika månader.
Diners har tre olika typer av kreditkort. Det första och mest populära är Diners Club Classic Privatkort. Diners kallar detta kreditkort sitt enklaste och mest klassiska kort. Även detta kort, som alla andra av Diners betalkort, har ingen övre köpgräns. Det du som Dinerskund handlar för kommer hemskickat i en räkning i slutet av månaden.

Det andra kortet är Diners Club och SAS EuroBonus får du ett kombinerat kreditkort där du kan samla bonuspoäng på alla dina inköp oavsett var i världen du handlar. När du betalar med ditt Dinerskort får du Diners Club Reward-poäng somsedan omvandlas till så kallade extrapoäng i SAS EuroBonus.
Det tredje kortet hos Diner är Diners Club Familjekort. Det är med detta kort möjligt att ansluta flera familjekort till andra familjemedlemmar. Barn måste dock vara myndiga och skrivna på samma adress som kortinnehavaren för att kunna ansluta sig till Diners Familjekort.