Om sajten

Kreditkortsansökan.se är en sida som innehåller artiklar och information om kreditkort, kontokort och andra former av betalkort. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av kreditkort

>> Ansök om American Express Kreditkort här.

Betalkort

>>    Kostnadsfritt Kreditkort första året, Ansök om American Express Gold här.

Betalkort. Idag finns många olika betalkort att välja bland och det kan vara svårt att veta vilket som passar just dina behov.

Ett betalkort är ett kort i plast vilket ger dig som betalkortsinnehavare rätt att bruka en viss bestämd summa pengar inom en viss period. Ett exempel på ett betalkort är FlexiVisas betalkort som ger kortinnehavaren rätten till så kallad betalningsfrihet under 57 dagar. Om du betalar med ditt betalkort så debiteras ditt kortkonto. I slutet av varje månad får du en faktura hemskickad och till skillnad från när du använder ett kreditkort så måste du oftast betala hela beloppet på fakturan med en gång.

Hos vissa banker kan du dock göra om ditt betalkort till ett kreditkort. Med FlexiVisa kan du exempelvis avgiftsfritt ansöka om en kredit på upp till ett belopp av 100 000 kronor. Du betalar självklart enbart för den kredit som du har utnyttjat.

För att få ett betalkort i ditt namn så gör företaget eller banken som utfärdar betalkortet ofta en kreditupplysning på dig för att bedöma din kreditvärdighet. Banken går igenom din ekonomiska historia och din nuvarande ekonomiska situation. Detta gör man för att försäkra sig om att du kan betala tillbaka dina skulder.

Många företag skaffar betalkort till sina anställda för att de ska slippa ligga ute med en massa kontanter. Betalningsvillkoren när det gäller betalkort varierar med normalt är att man har 30 dagar på sig att betala sin faktura. Hela beloppet måste oftast betalas på en gång. De flesta betalkort tar heller inte ut någon årsavgift.

Med de flesta betalkort får du tillgång till loginuppgifter så att du kan kontrollera och göra ekonomiska transaktioner via internet.
.