Om sajten

Kreditkortsansökan.se är en sida som innehåller artiklar och information om kreditkort, kontokort och andra former av betalkort. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av kreditkort

>> Ansök om American Express Kreditkort här.

Bensinkort

>>    Kostnadsfritt Kreditkort första året, Ansök om American Express Gold här.

Bensinkort. Det är smidigt att ha ett bensinkort som varje månad laddas med pengar för att underlätta betalningen varje gång du tankar. Men det kan vara svårt att veta vilket bensinkort man ska välja och vilka kriterier man ska gå efter när man skaffar ett bensinkort.

Det smidigaste är att göra valet av bensinkort efter behov. Tankar du alltid på samma ställe är det en klok idé att skaffa bensinkort hos den mack som ligger längs den väg du alltid kör. På så sätt behöver du inte oroa dig för var din närmaste mack ligger. Om du däremot kör runt mycket på olika platser runt om i landet kan det vara smarta att välja ett bensinkort på en mack med många stationer på olika platser. Om du inte bara kör i Sverige så är det bäst att välja en internationell bensinkedja.

De flesta bensinkedjor har olika rabattsystem som liknar varandra och i slutändan är det svårt att säga vilken hos vilken bensinmack du får det mest förmånliga bensinkortet. Statoil exempelvis ger öresrabatt varje gång du tankar med ditt bensinkort och summan dras av direkt på fakturan. Hos OKQ8 får du ligga ute med pengarna tills slutet på året då du får den årliga återbäringen. Hos Jet, UnoX och Hydro är priset lågt direkt i pumpen som de själva kallar det.

De olika bensinföretagen har alltså snarlika förmåner och det viktigaste att tänka på när du skaffar ett bensinkort är tillgängligheten.

De flesta bensinkedjor erbjuder förutom bensinkort även betal- och kontokort. Ett exempel är Statoil som har tre typer kort. Ett för privatpersoner och två olika kort för företag. Det kan vara smidigt att skaffa ett betalkort hos en bensinmack då du även med kortet får ta del av de förmåner du får med ett vanligt bensinkort.