Om sajten

Kreditkortsansökan.se är en sida som innehåller artiklar och information om kreditkort, kontokort och andra former av betalkort. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av kreditkort

>> Ansök om American Express Kreditkort här.

Bankkonto

>>    Kostnadsfritt Kreditkort första året, Ansök om American Express Gold här.

Bankkonto. Ett bankkonto är ett konto som en kund har i en bank. Vid internationella överföringar identifieras kontot med hjälp av ett så kallat IBAN-nummer. De flesta banker i Sverige idag erbjuder bankkonton till sina kunder. Vad som krävs för att få öppna ett bankkonto varierar. Det finns olika typer av bankkonton. De flesta ar ett lönekonto där lönen sätts in varje månad. Räntan på detta bankkonto brukar vara förhållandevis låg. Från detta bankkonto kan du utföra hur många transaktioner du vill.

Många banker erbjuder så kallade personkonton. De fungerar som ett bankkonto där ditt personnummer blir kontonumret. Lönen sätts in direkt på ditt konto och till bankkontot finns även internettjänsterna knutna så att du enkelt kan utföra dina bankärenden online. Även telefontjänster erbjuds som är kopplade till ditt bankkonto.

De flesta personer har även ett sparkonto som ger lite mer förmånlig ränta. Vill du lägga undan pengar varje månad kan det vara e god idé att öppna ett sparkonto och göra en automatisk överföring från ditt bankkonto eller lönekonto varje månad.

Det har varit mycket tal om bankkonton och säkerhet under de senaste åren då transaktioner via internet blir allt vanligare. Bedrägerierna med bankkonton har ökat. Förra året så prövade två studenter att hacka sig in på sina egna bankkonton i Swedbank för att visa ur enkelt det var. Det gick skrämmande lätt för studenterna att länsa sina egna bankkonton och Swedbank blev tagna på sängen. Nu har metoden börjat användas för att hacka konton. Metoden heter ”drive-by pharming” och enkelt förklarat går det till så att ett skript på en webbplats eller i ett mejl kontaktar routern i användarens lokala nätverk. Sedan manipuleras DNS-funktionen så att besök på en internetbank slussas till en falsk webbplats där ens uppgifter blir stulna.

Med tanke på att det är routern som attackeras så syns rätt adress för användaren i webbläsaren. Inte heller får datorn något virus som virusskyddet kan upptäcka. Detta uppger Computer Sweden
Hur ska man då skydda sitt bankkonto mot just denna typ av bedrägeri? Jo, det enklaste är att byta lösenord på din lokala router.