Om sajten

Kreditkortsansökan.se är en sida som innehåller artiklar och information om kreditkort, kontokort och andra former av betalkort. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av kreditkort

>> Ansök om American Express Kreditkort här.

American Express – Amex

>>    Kostnadsfritt Kreditkort första året, Ansök om American Express Gold här.

American Express – Amex. Ett av de mest kända kreditkorten i världen är American Express. American Express är baserat i USA och förutom att vara ett kreditkortsföretag så sysslar man med resebyråverksamhet. American Express finns på New York Stock Exchange.
Företaget American Express har funnits länge. Redan 1850 grundades företaget som då hade till uppgift att hantera expresstransporter. Under 1882 började American Express med pengaöverföringar. America Express ville konkurrera med Amerikas postverk som heter US Postal Service. Bara några år senare infördes American Express resechackar.

American Express erbjuder olika korttyper med olika prisnivåer. De American Expresskort som är lite dyrare erbjuder en del extratjänster. De dyrare American Expresskorten krävern att du som kund har en stabil och relativt hög å¨rsinkomst samt att du inte har några betalningsanmärkningar sedan tidigare. Detta är för att American Express ska kunna känna sig trygga när de lånar ut pengar till sina kunder.
Det allra enklaste American Expresskortet är Blue Card. När du väljer Blue Card ingår inga extratjänster. American Express Blue Card kräver en årsinkomst på minst 150 000 kronor. Årsavgiften för kortet är 250 kronor.

Green Card är ett American Expresskort som möjliggör att ta ut pengar i bankomater utomlands. För att få ett Green Card måste du tjäna minst 200 000 kronor om året. Årsavgiften för ett American Express Greem Card är 525 kronor om året.
Det tredje American Expresskortet är Gold Card. Kortet inkluderar en reseförsäkring och en reseservice som hjälper till när du vill planera och strukturera resor.
American Express Gold Card kräver att du har en årsinkomst på minst 350 000 kronor. Årsavgift för ett Gold Card är 1250 kr.

Platinum Card är snäppet upp på American Express kortlista. Med Platinumkortet kan du som kund ringa ett servicenummer och få vissa tjänster.
Ger möjlighet att ringa ett särskilt servicenummer och få hjälp att ordna saker. American Express Platinumkort kräver att du har en årsinkomst på minst 600 000 kronor. Årsavgiften ligger på 5000 kronor om året.
American Express allra exklusivaste kort är Centurion eller det så kallade Black Card. Tidigare har mycket lite information kommit ut i media om detta kort. Men under 2006 skickades ett utskick ut av misstag vilket ledde till att en del saker blev kända kring kortet.
Som innehavare av ett Black Card har du personlig kontakt med ett direktnummer som man kan nå när som helst. Tjänsten erbjuder hjälp med nästan vad som helst. För att få ett Balck Card krävs att du kan betala en startavgift på 5000 dollar. Årsavgiften ligger på 2500 dollar.

Med American Express får du automatiskt bedrägeriskydd så att du kan känna dig helt trygg när du handlar på Internet. Som så många andra kredit- och betalkort ger American Express dig bonuspoäng varje gång du använder ditt kort. Ju mer du handlar för med ditt American Expresskort, desto mer bonus får du. När du kommit upp i en viss summa kan du byta ut dina bonuspoäng mot olika typer av erbjudanden hos American Express.